HTML

Fontos idő

Tájoló

Felkérés táncra

Utolsó kommentek

  • FUHfilm: Fehér György (1939-2002) operatőr-rendezőről készítek egy könyvet, ezért szeretném megtudni, hogy ... (2023.04.13. 21:56) Még két dolog
  • v_e_r_o: @tapló II.: megtisztelő 11 év után választ kapni, és most olvasom 4 hónapra rá. kerestem is már a ... (2021.04.29. 11:09) Sovcolor
  • tapló II.: Igen, amíg el nem felejtem. A legjobb színes film a japán Fuji volt. Fogalmam sincsen ezek a japcs... (2020.12.22. 09:41) Sovcolor
  • tapló II.: @vero: Inkább vízes színűnek látszott minden, a kék sem volt határozott. (2020.12.22. 09:39) Sovcolor
  • tapló II.: Anno hoztak Moszkvából az ismerőseim akik kint jártak két tekercs Szovkolor diafilmet. Tudták, hog... (2020.12.22. 09:37) Sovcolor
  • Utolsó 20

Friss topikok

Tartalom

Licenc

Creative Commons Licenc

Lászlóbontás

2008.04.06. 20:29 Gasper

Felhívás

Kedves barátaim, kedves blogfeleim, kik ezt a blogot figyelmetekkel időnként megtisztelitek!

KÜLDJETEK FOTÓT!

Az utóbbi napokban egyre több jelzést kapok ismerőseimtől, meg bloggerektől, hogy milyen érdekes dolgokat látnak az utcán heverészve, meg itt-ott az országban elszórva, melyek bemutatása esetleg megérhet egy posztot itt a blogon. Ezért egy rovatot kívánok itt útnak indítani Képvadászat címen, ahol az általatok küldött fotókhoz írok rövidebb-hosszabb szöveget.

A TÉMA AZ UTCÁN HEVER.


Ezt persze nem én találtam ki, hanem az első világháború után a weimari köztársaságban kialakult művészeti irányzat az Új tárgyiasság, azaz a Neue Sachlichkeit használta egyfajta mottónak.

Talán sokak számára már kiderült, hogy ennek a blognak egyik felvállalt célja az kíván lenni, hogy a körülöttünk fellelhető vizuális, illetve tárgyi kultúrát, pontosabban azok hiányosságait bemutassa.  Miután súlyos hiányosságokat vélek felfedezni mindennapi környezetünkben, ezért próbálom néha keresni az összefüggések okait és persze ilyenkor gyakran kalandozik el a gondolat társadalmi, szociológiai, történelmi, politikai vizekre. Ez nem feltétlenül jó, de mivel szeretjük a dolgokat a szőnyeg alá söpörni, ezért nem árt néha rávilágítani bizonyos jelenségekre. És én a magam eszközeivel ezen vagyok.

A fotográfiáknak minden esetben fontos dokumentumértékük van. Éppen ezért úgy gondolom, hogy egy fotó nagyon jellemző lenyomata egy adott kornak. Egy fotóval azt is dokumentáljuk gyakran, amit nem szeretnénk feltétlenül megörökíteni.
Egyik kedvenc fotográfusom a régi időkből Klösz György, aki ha nem fotografálja végig Budapest leghétköznapibb pillanatait a századfordulóról, akkor maximum idealizált ábrázolásokból ismerhetnénk a millennium idejének mindennapjait a fővárosból.

Elsősorban olyan fotókat várok tehát, melyeket valamilyen szempontból jellemzőnek éreztek a mai korral kapcsolatban, de ezzel együtt szívesen látok akár pozitív példákat is. Sőt, külföldi élmények is jöhetnek.
Szívesen veszek akár régi fényképeket, levelezőlapokat, vagy bármely olyan képet, mely számotokra valamiféle jellemző mondanivalót, hangulatot stb. sugall akár a múltból, akár a jelenből. De szívesen veszek olyan fotókat is, melyek régi időkből ittmaradt tárgyakat, épületeket mutatnak mai állapotukban, mely tárgyak túlélték elődeinket és ittmaradtak ránk, utódokra.

A kérésem a következő.
Az alábbi mailre lehet küldeni a fotókat, melyekhez ha gondoljátok, akkor fűzhettek kommentárt is. Ha úgy gondoljátok, akkor a kommentárt is közlöm, egyébként meg én teszem hozzá saját gondolataimat az általatok küldött képről, képekről. Forrrásmegjelölést is szeretnék, ezért írjátok le hogy valós névvel, vagy nick-el szeretnétek szerepelni.

Tehát a mail a következő: tajkep@vipmail.hu

Ha további kérdés merülne fel, akkor nyugodtan kérdezzetek a fenti mailen, vagy alább kommentben. A rovat folyamatos, tehát bármikor szívesen várom képeiteket.

Az esetleges együttműködést előre megköszönve: Jó képvadászatot!

 

A témában eddig megjelent írások itt találhatók.


Szólj hozzá!

Címkék: felhívás képvadászat


A bejegyzés trackback címe:

https://tajkep.blog.hu/api/trackback/id/tr93413727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása